Contact:

Dorothé en Emil Peersman
Burg.Th. Wackersstr.4

6041 AL Roermond

Tel: 0475-591166


Email: kemajills@home.nl

Kennel registr. nr. 262988
 

Samen met onze 3 dochters Kelly, Mandy en Jill wonen we in Leeuwen bij Roermond. Het is hier nog rustig en landelijk wonen. We hebben 4 Engelse cocker spaniels in huis. Hiermee maken we dagelijks lange wandelingen langs de rivier de Maas.

Het leven met onze cockers is voor ons een levenswijze. Ze horen bij ons gezin en we genieten elke dag van hun vrolijke en ondeugende karakter.
We zijn lid van het demoteam van honden-school Melick en verzorgen met een groep liefhebbers regelmatig demonstraties gedrag en gehoorzaamheid voor honden op scholen, bejaardenhuizen en evenementen e.d..
Ook proberen we elk jaar aan een aantal hondenshows deel te nemen. Dit zijn voor ons prachtige dagen. Het is heel fijn om collega fokkers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De beoordeling van je honden door de keurmeesters geeft je weer extra informatie of je al dan niet op de goede weg zit om de beoogde rasstandaard zoveel mogelijk te benaderen.
Ondanks het feit dat we de rasstandaard zoveel mogelijk proberen te benaderen vinden wij dat bij het fokken van honden in zijn algemeenheid en voor ons de Engelse cocker spaniel de gezondheid en het welzijn op de eerste plaats komt. De richtlijnen van de Nederlandse spanielclub staan hierbij centraal.
Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de cocker zijn we al jaren lid van de door de Raad van Beheer erkende Nederlandse spanielclub.
Naast tal van activiteiten zoals de jaarlijkse clubmatch, jongehondendag, spanieldag en nakomelingendag organiseren ze ook hele leuke wandelingen, waar iedereen aan mee kan doen. Ook zijn we lid van de cockerspanielclub in Engeland. Dit, omdat we ervan overtuigd zijn dat de bakermat van de cocker spaniel in Engeland ligt. Onze grootste droom is dan ook om ooit nog eens naar Engeland te kunnen gaan om daar aan een aantal shows deel te nemen.
Onze cockers hebben we altijd met veel plezier zelf verzorgd. Dit heeft ertoe geleid dat we een eigen professioneel trimsalon voor kleine en middelgrote honden zijn begonnen. Meer hierover kunt u lezen op de pagina "Trimsalon".

We hopen dat u na het lezen van deze info een goed beeld van ons heeft gekregen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Dorothé en Emil PeersmanWij zijn tegen geweld!